cartel congreso ajedrez


 

Benvingut a la pàgina del Congrés Internacional d’Escacs Educatiu i Pedagogia.

Algun ja s’haurà preguntat què pot aportar els escacs en la formació d’un jove i en aquest congrés donarem resposta a aquesta pregunta i a mostrar exemples de com emprar els escacs a l’aula de la mà d’experts a nivell internacional. En les diferents ponències i tallers aprendrem les nombroses transversalitats dels escacs, veurem multitud d’exemples de com els escacs s’utilitza dins de l’aula  com a eina formativa de diverses matèries.

Sabien que amb els escacs es pot practicar una activitat motriu important? Coneixien que amb els escacs es poden desenvolupar moltes aptituds com les habilitats informàtiques? Imaginaven que els escacs és una eina molt potent en l’educació en la gestió de les emocions? … Els podíem plantejar desenes de qüestions que despertarien molt la seua curiositat, però el millor consell que podem donar-los és assistir a aquest congrés i conéixer-lo tot de la mà dels prestigiosos experts que conformen el programa de ponències i tallers.

És reconegut que els escacs millora la memòria i la concentració, desenvolupa la capacitat creativa alhora que l’organitzativa, entrena l’establiment d’estratègies i la presa de decisions, augmenta la capacitat de resoldre problemes, augmenta la pròpia capacitat de lectura, incrementa les capacitats matemàtiques i geomètriques … i, a més, els escacs és un joc, és divertit practicar els escacs i tots els jocs coneguts com pre-escacs que serveixen per a “ensenyar escacs sense ensenyar escacs” entre els més xicotets.

Els escacs forma part del currículum en moltes Comunitats Autònomes i és una de les activitats extra-escolars més demandades en l’actualitat.

Els escacs a més de ser un joc, és un esport, és art, és cultura i és una valuosa eina per a l’educació.